Therapeutisch Centrum ‘t Bat // Dhr. M.M.M. Huveneers D.O.- MRO

Behandeling

Bij de behandeling worden alleen de handen gebruikt om via directe of indirecte technieken de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten of organen te herstellen.

Deze technieken kunnen zijn: manipulaties, mobilisaties, muscle energy techniques, positional release, Jones, listenings, methode Frank de Bakker. De aanpak van de behandeling kan dus variëren van heel subtiel tot stevig, waarbij de patiënt altijd wordt gerespecteerd! Door middel van aanvullende (thuis) oefeningen kan de spierkracht en stabiliteit verbeterd worden om de belastbaarheid van het lichaam te herstellen en te verhogen. Naast de behandeling zelf zal uw osteopaat u trachten inzicht te geven in het ontstaan van uw klachten. Indien nodig geeft hij adviezen met betrekking tot uw voedings- en leefgewoonten. Zo kunt u zelf uw steentje bijdragen bij het streven naar een vitale gezondheid.

Na een behandeling heeft uw lichaam tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Dit zoeken naar een nieuw evenwicht kan gepaard gaan met vermoeidheid, verergeren van symptomen, grieperig gevoel, pijn op andere plaatsen, koude/warmte sensatie, emotionele reacties. Dit is een normale reactie van je lichaam waarover u zich geen zorgen hoeft te maken. Bij twijfel contacteer dan eerst de osteopaat!

Het aantal behandelingen wordt voornamelijk bepaald door de ernst van de klachten. Voor recente letsels zijn 3 à 5 behandelingen vaak voldoende. Om tot volledig herstel te komen van hardnekkige of langer bestaande klachten zijn meer behandelingen nodig. Omdat u uw lichaam na een behandeling tijd moet gunnen om een nieuw evenwicht te zoeken, varieert de tijd tussen 2 behandelingen van minstens 1 week tot 4 à 6 weken