Therapeutisch Centrum ‘t Bat // Dhr. M.M.M. Huveneers D.O.- MRO
osteopathie-valkenburg-voor-kinderen-baby Alle technieken binnen de kinderosteopathie zijn uiteraard uiterst zacht en nooit pijnlijk.

Osteopathie bij kinderen

Kinderen vragen speciale aandacht, zowel binnen de geneeskunde als binnen de osteopathie. Als een probleem optreedt in één van de ontwikkelingsfasen, heeft dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van het kind. Daarom zijn vele aspecten in de osteopatische behandeling van een kind anders dan bij een volwassene. Indicaties om de baby of kind te laten onderzoeken en/of behandelen zijn:

 • Reflux, darmkrampjes, buikpijn, obstipatie
 • Huilbaby's
 • Voorkeurshouding, afplatting van de schedel, KISS-syndroom
 • Onverklaarbare hoofdpijn
 • Gewrichtsklachten, problemen bij kruipen, verstoord looppatroon
 • Scoliose, houdingsproblematiek
 • Functionele keel-, neus- en oorproblemen, zoals chronische oorontsteking

Alle technieken binnen de kinderosteopathie zijn uiterst zacht en nooit pijnlijk. De eerste dagen na de behandeling is rust geboden, want het lichaam heeft die rust nodig om een nieuw evenwicht te vinden. Vaak zien we bij baby's en kinderen verbetering in meerdere aspecten van hun gezondheid. Er treedt niet alleen herstel op van de klachten waarmee de osteopaat bezocht werd, maar ook andere gezondheidsaspecten worden vaak positief beïnvloed.

osteopathie-valkenburg-voor-volwassenen De osteopaat brengt, via het verbeteren van de beweeglijkheid en het herstellen van de elasticiteit, een proces van zelfgenezing op gang.

Osteopathie bij volwassenen

De osteopaat beperkt zich niet alleen tot de plaats van de klacht maar bekijkt het totale lichaam. De kunst van de osteopathie bestaat in de toepassing van het concept op alle facetten en specialismen van de geneeskunde. De osteopaat brengt, via het verbeteren van de beweeglijkheid en het herstellen van de elasticiteit, een proces van zelfgenezing op gang. Het menselijk lichaam beschikt over de kracht om zichzelf te genezen. De osteopaat stimuleert die mogelijkheid en werkt zowel preventief als genezend. Een osteopaat kan u ook raad geven rond andere facetten die de bewegingssystemen beïnvloeden, zoals stress, angsten, hygiëne en voeding.

osteopathie-valkenburg-voor-sporters Als een sportletsel niet adequaat behandeld wordt, is de kans groot dat de letsels terugkeren na verloop van tijd of zelfs chronisch worden.

Osteopathie bij (top)sporters

Veel topsporters komen overbelast aan de startlijn, vaak na te zware trainingsactiviteit. Ook bij de recreatieve sporter zien we vaak overbelastingsklachten, meestal door tijdsgebrek omdat hij of zij werk moet zien te combineren met een trainingsschema. Dit leidt vaak tot sportletsels. Als een sportletsel niet adequaat behandeld wordt, is de kans groot dat de letsels terugkeren na verloop van tijd of zelfs chronisch worden. Osteopathie is de manier om blessures te behandelen en te voorkomen. De osteopaat bekijkt het lichaam als een geheel en legt de relaties tussen de systemen in het lichaam, zodat blessures sneller genezen en recidieven minder voorkomen.

Wilt u meer informatie over Sport Osteopathie? Bezoek dan de website van Sport Osteopathie Huveneers.

osteopathie-valkenburg-bij-zwangerschap Osteopathie kan helpen bij zwangerschapskwalen.

Osteopathie bij zwangerschap

Osteopathie kan helpen bij zwangerschapskwalen. Het kan klachten zoals rugpijn en bekkeninstabiliteit verminderen en helpt je voorbereiden op de bevalling. De hormoonhuishouding verandert sterk tijdens de zwangerschap, organen worden van hun plaats gedrukt en bloedvaten kunnen worden dicht gedrukt. Dit kan heel vervelend zijn. Een osteopaat kan helpen om deze klachten te verminderen. Indicaties om een osteopaat te raadplegen zijn:

 • Bekkenpijn of bekkenistabiliteit
 • Rugklachten
 • Pijn aan het stuitje
 • Problemen met het middenrif
 • Problemen met de bekkenbodem
 • Tintelingen in armen en benen